top of page
IMG_5953.jpg

Winterzwemmen

Winterzwemmen is in Nederland inmiddels een bekend fenomeen. Wie gek genoeg is en op zoek is naar sensatie, kan zomaar zijn zwembroek aandoen en in het koude water springen. Toch is zo'n sprong lang niet altijd gezond. Net zoals een marathon lopen een gedegen voorbereiding vraagt, geldt dat ook voor winterzwemmen. Van de Russen - die het winterzwemmen hebben uitgevonden - leren we dat koud water zowel een medicijn, als ook een vergif kan zijn. Koud water op de juiste manier toegepast vergroot je weerstand en maakt je energiek. Bij een verkeerde toepassing werkt het echter averechts en put het je lichaam juist uit.

Bij Dip & Joy willen we de geheimen van de eeuwenoude Russische traditie met je delen, zodat je op een gezonde manier van het koude water leert genieten. De uitgangspunten van onze training liggen in de Russische Methode. Als je deze met twee woorden zou moeten beschrijven is het: mildheid en geleidelijkheid. Het gaat hierbij nooit (!) om ambitie, maar altijd om gezondheid en om veerkracht. De Russische Methode wordt gekenmerkt door vijf principes die zich richten op veiligheid, de activatie van lichaam en geest, geleidelijkheid, zwemmen en navoelen. Het is een eeuwenoude techniek die over de hele wereld wordt toegepast. Nu nodigt het koude water ook jou uit! Doe je mee?

 

Workshop voor je vriendengroep of collega's

Wil jij met een groep vrienden, studenten/scholieren of collega's een workshop winterzwemmen op maat, dan kan dat uiteraard geregeld worden! Stuur een berichtje naar info@dipenjoy.nl en dan komen we samen vast tot een mooi geheel. Datum: in overleg.

Dip & Joy groepstraining (wekelijks)

Van oktober tot en met april biedt Dip & Joy elke zaterdag een groepstraining Winterzwemmen aan, van 16.00 - 17.00 uur of 9.00-10.00. Locatie: Strand Strönk, Bussloo.
 

Doe je mee?
Woon je in de omgeving van Apeldoorn, Zutphen of Deventer en lijkt het je wat om samen met ons te gaan winterzwemmen? Je bent van harte welkom!


Kosten zijn: € 10,50 voor een losse training, of € 8,- bij een tien-strippenkaart. 

Voor interesse, neem contact met ons op! Dat kan via het contactformulier, of stuur voor startinformatie direct een WhatsApp bericht naar Olaf: 06-43040777

bottom of page