top of page
IMG_5953.jpg

Winterzwemmen

Winterzwemmen is in Nederland inmiddels een bekend fenomeen. Wie gek genoeg is en op zoek is naar sensatie, kan zomaar zijn zwembroek aandoen en in het koude water springen. Toch is zo'n sprong lang niet altijd gezond. Net zoals een marathon lopen een gedegen voorbereiding vraagt, geldt dat ook voor winterzwemmen. Van de Russen - die het winterzwemmen hebben uitgevonden - leren we dat koud water zowel een medicijn, als ook een vergif kan zijn. Koud water op de juiste manier toegepast vergroot je weerstand en maakt je energiek. Bij een verkeerde toepassing werkt het echter averechts en put het je lichaam juist uit.

Bij Dip & Joy willen we de geheimen van de eeuwenoude Russische traditie met je delen, zodat je op een gezonde manier van het koude water leert genieten. De uitgangspunten van onze training liggen in de Russische Methode. Als je deze met twee woorden zou moeten beschrijven is het: mildheid en geleidelijkheid. Het gaat hierbij nooit (!) om ambitie, maar altijd om gezondheid en om veerkracht. De Russische Methode wordt gekenmerkt door vijf principes die zich richten op veiligheid, de activatie van lichaam en geest, geleidelijkheid, zwemmen en navoelen. Het is een eeuwenoude techniek die over de hele wereld wordt toegepast. Nu nodigt het koude water ook jou uit! Doe je mee?

 

Workshop voor je vriendengroep of collega's

Wil jij met een groep vrienden, studenten/scholieren of collega's een workshop winterzwemmen op maat, dan kan dat uiteraard geregeld worden! Stuur een berichtje naar info@dipenjoy.nl en dan komen we samen vast tot een mooi geheel. Datum: in overleg.

Informatie-avond winterzwemmen

Op woensdag 11 oktober 2023 zullen we een gratis informatie-avond verzorgen waarin we je alle ins en outs van winterzwemmen zullen bijbrengen. Overweeg je om voor het eerst mee te gaan zwemmen, dan raden we je aan deze datum alvast te noteren. Locatie: volgt. 

Dip & Joy groepstraining (wekelijks)

In een unieke samenwerking met Personal Gym Maurice Janssen biedt Dip & Joy van oktober tot en met april elke zaterdag een groepstraining Winterzwemmen aan van 16.00 - 17.00 uur.
Locatie: Withagenstrand, Bussloo.

 

De eerste training in het najaar van zal zijn op zaterdag 21 oktober 2023. Bij voldoende animo zal er een tweede groep starten.

In het rooster hiernaast zie je te zijner tijd weer naast de diverse activiteiten van de gym, ook de groepstrainingen winterzwemmen. 

 

Doe je mee?
Woon je in de omgeving van Apeldoorn, Zutphen of Deventer en lijkt het je wat om samen met ons te gaan winterzwemmen? Je bent van harte welkom!


Kosten zijn: € 10,50 voor een losse training, of € 8,- bij een tien-strippenkaart. Aanmelden kan via het rooster op deze pagina, of neem eerst even contact met ons op via: info@dipenjoy.nl.

bottom of page