top of page
AmindaFotografie-teamshoot0922_0201_edited.jpg

IJsbad

Het nemen van een ijsbad is een enorme overwinning voor zowel het fysieke als ook het mentale gestel. De effecten liggen dicht bij die van het winterzwemmen, al zijn er ook verschillen. Nergens leer je beter met stress omgaan dan in het ijswater. Als je in staat bent om volledig in controle te zijn onder de extreme omstandigheden van ijswater, dan zal dit ook je weerstand en stressregulatie vergroten in het normale leven.

IJsbaden worden door ons toegepast in combinatie met ademhalingsoefeningen. Adem is iets fascinerends. In zijn meest elementaire vorm is het niets meer dan een autonome functie van het menselijk lichaam voor ventilatie en gaswisseling. Je doet het zonder erbij na te denken. Maar er zijn ook andere niveaus van ademhaling, die bewust kunnen worden aangestuurd voor verschillende doeleinden: activatie, ontspanning, controle, vertrouwen, emotionele regulatie of spirituele inspiratie. Veel oude wijsheden zijn vertrouwd met de verschillende functies van adem en hedendaagse studies bevestigen dit meer en meer. In onze ijsbad training combineren we de kracht van adem met die van het koude water. Je zult zien dat je veel sterker bent dan je denkt, als je je maar oefent in de juiste mindset en op een veilige manier je grenzen verlegt! Het nemen van een ijsbad vraagt een goede voorbereiding. We bieden dan ook een zeer volledig concept waarin je mee wordt genomen in de achtergronden van kou en adem, zodat je uiteindelijk vol vertrouwen dat ijsbad in stapt!

Programmaoverzicht
09.00 - 09.30 u - Inloop met koffie en thee
09.30 - 10.30 u - Theorie ijsbad
10.30 - 10.45 u - Pauze
10.45 - 11.15 u - Ervaren ademhaling
11.15 - 11.30 u - Omkleden
11.30 - 12.15 u - Warming up en ijsbad
12.15 - 13.00 u - Nabespreking met verse warme soep en broodjes

Data, kosten en deelnemers
De kosten voor onze ijsbad introductieworkshop zijn € 125,- p.p.

Aantal deelnemers: minimaal 6, maximaal 12


De eerstvolgende workshop staat gepland op:

  • zaterdag 6 april 2024

IJsbadworkshop voor je vriendengroep of collega's 

Wil jij met een groep vrienden of collega's een IJsbad workshop op maat, dan kan dat uiteraard geregeld worden! Stuur een berichtje naar info@dipenjoy.nl en dan komen we samen vast tot een mooi geheel.  Datum: in overleg.

Kadobon Dip & Joy

Wil je graag iemand verrassen met een Dip & Joy Kadobon? Neem contact met ons op en wij zorgen voor een kadobon met een bedrag of workshop naar keuze.

bottom of page